NJHANSEN.DK

 

 

 

Niels Jørgen Hansen

 

Direktør & ejer af:

NJ Hansen Holding Aps

NJ Hansen Invest A/S


Vekseleruddannet.
HD i afsætningsøkonomi.
Tidligere stillinger som prokurist i vekselerfirma, bankdirektør og erhvervschef.

Bestyrelsesmedlem i:
Danvan A/S
Pilegaard-Henriksen A/S

Tidligere medlem af:
Industriministeriets Coasterudvalg.
Erhvervsministeriets Short Sea-udvalg.
Erhvervsministeriets Kapitaludvalg.
Erhvervsministeriets Innovationsudvalg.

Lægdommer i Boligretten.

 Niels Jørgen er født i Kastrup, men kom til Fyn som lille, fordi faren fik job som leder af et fritidshjem. Familien Hansen slog sig ned på et lille husmandssted i Verninge, og sammen med søsteren gik Niels Jørgen hjemme i baghaven og øvede sig på at snakke fynsk.

Efter en HH søgte Niels Jørgen en masse jobs. Et af dem var tilfældigvis i et vekselerfirma, og kort tid efter var han chef for pantebrevsafdelingen.

Her udviklede Niels Jørgen konceptet til en vekselerbank, og vekselerfirmaet blev til Bendix Bank, med Niels Jørgen som direktør. Da Bendix Bank forlod sin niche og blev en almindelig bank, forlod Niels Jørgen Bendix Bank - og blev erhvervskonsulent i Jyske Bank. Det var i '83, og her gik han ind til et par lærerige år. Niels Jørgen havde altid været høvding for sin egen lille flok, han var vant til at bruge alle sider af sig selv og blande sig i alt. Men i en stor organisation får alle hvert sit lille arbejdsområde, som de skal holde sig til. Niels Jørgen følte sig som Crocodile Dundee, og det blev mere og mere vanskeligt at holde gejsten oppe.

Pludselig kom han hjem til fyraften, og begyndte at blande sig i alt muligt derhjemme. Heldigvis blev Niels Jørgen hentet til et job som erhvervschef i Amtssparekassen i '85, hvor han oven i købet blev genforenet med Kaj Nøttrup, som han kendte fra Bendix Bank. Niels Jørgen havde i mellemtiden taget HD i afsætning, og blev allerede dengang brugt af pressen som konsulent på kapitalmarkedet. Under et interview til Fyens Stiftstidende spurgte en journalist ham pludselig: "Hvorfor laver du ikke en virksomhed, der repræsenterer investorerne?". Det var et godt spørgsmål, som man siger.

Idéen var jo ikke fremmed for ham, og Kaj Nøttrup var med på den. Idag er et af Hansen & Nøttrups kendetegn Nyhedsbrevet, som på godt og ondt er Niels Jørgens ansvar. Han skriver selv alt, og med tiden er Nyhedsbrevet blevet lidt af en institution blandt kredsen af investorer. Nyhedsbrevet har efterhånden udviklet sin egen subjektive og indimellem polemiske stil. Når det har fået denne form er det ikke kun fordi det passer glimrende til Niels Jørgens temperament. Det er faktisk kunderne selv, der har efterspurgt en personlig vinkling af analyserne. De fleste af Hansen & Nøttrups kunder er velorienterede, og de gider ikke læse den samme "handelshøjskolevisdom", som de får alle mulige andre steder. "Hvad mener du selv?" blev han ofte spurgt i starten. Og det spørgsmål stiller man ikke forgæves til ham!.

 

 

NJHANSEN.DK © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use